ClickCease
Map pin Vælg lokation Dropdown
Fremragende

Døgnservice: +45 81 61 11 66

book

Ydelser

layers

Priser

chat

Chat med os

Find afdeling

Vælg den afdeling der giver mening for dig/jer

I nærheden

svane-icon

Godafsked

Blomster til begravelse

checkmark-white-circle-pink

Få op til kr. 11.800,- i tilskud

checkmark-white-circle-pink

Ring til os hele døgnet rundt

checkmark-white-circle-pink

Fast pris - Ingen overraskelser

checkmark-white-circle-pink

God kundevurdering

checkmark-white-circle-pink

Samlet over 100 års erfaring

Line Helsted
Jette Jensen
Rannvá Jacobsen
Thorbjörn Bache
Minna Christensen
Lillian Tuemose
Bettina Lasada

  Book en tid med en bedemand

  Vælg et tidspunkt som passer dig bedst til et møde omkring dine behov.

  speech-bubble
  Personlig samtale såfremt du ønsker det
  church
  Koordinering med præst, kirke og graver

  Gode råd til at vælge blomster til begravelse eller bisættelse

  Blomster er en vigtig del af det at skabe en smuk afsked. De udsmykker kisten, urnen, pynter i kirken og fungerer som en del af den sidste personlige hilsen fra de pårørende. Valget af blomster til begravelse er derfor vigtigt, og det er også noget, vi som bedemænd gerne hjælper dig med at få styr på. Her har vi i første omgang samlet lidt nyttig viden om blomster til begravelse eller bisættelse.

   

  Blomsterne sætter en stemning

  Er du én af de nærmeste pårørende, er du måske med til at vælge kistepynt og beslutte, om der skal pyntes med blomster i kirken. Denne opgave kan derfor have stor betydning for det samlede indtryk, I ønsker at skabe i kirken. Skal det være et klassisk og rent udtryk, hvor de hvide nuancer dominerer, eller er det mere passende med et rum fyldt af farver? Måske er der en særlig blomst, som den afdøde holdt ekstra meget af?

   

  Lad blomsterne afspejle personligheden

  Kistepynten er den blomsterdekoration, som pynter låget af kisten. Blomsterne her kan derfor være med til at sige noget om afdøde. Det kan være personens yndlingsfarver eller en blomst, der afspejler afdødes personlighed og sind. Dekorationen tilpasses kistens størrelse, og det er jeres valg, om den skal fylde hele låget eller dele af kisten. Der er et utal af muligheder for at sammensætte en smuk blomsterdekoration til dette formål. Derfor er det også en rigtig god idé at tale med enten en bedemand eller blomsterdekoratør om netop disse blomster til begravelse eller bisættelse.

  Flere vælger også at bruge de blomster, der indgår i kistepynten, til at udsmykke kirken med, fx i den lille vase ved hver bænk eller i en buket på alteret.

  Læs mere

  Ét væsentlig tip, når du vælger blomster til begravelse

  Som pårørende vil I sikkert også gerne give en smuk båredekoration eller bårebuket. Igen er det et godt råd at tænke i, hvordan I gerne vil sige farvel til jeres kære. Skal det være med en eksklusiv, nedtonet eller farverig sammensætning? Hvad vil passe bedst til den person, I har mistet? Og hvad kendetegner jeres særlige relation?

  For alle pårørende, der skal vælge blomster til begravelse, er der én hovedregel, som er værd at huske på. Størrelsen på blomsterdekorationerne siger noget om jeres tilknytning til den afdøde. Det er derfor typisk de allernærmeste, som giver de største dekorationer. Dernæst følger familien i næste led og de tætte venner. Arbejdspladsen giver også typisk en større blomsterdekoration. Denne form for rangorden viser sig også ved, at blomsterne typisk placeres efter størrelse i kirken. Er man selv en fjern ven, der godt kan bruge mange penge på en flot dekoration, bør man overveje, om man ønsker at tiltrække sig ekstra opmærksomhed ved at få placeret sin hilsen sammen med den allernærmeste familie.

   

  Søg råd og vejledning

  At sammensætte de helt rette blomster til en begravelse eller bisættelse kaldes i blomsterkredse også for sorg-binderi. De fleste gode blomsterbindere gør meget ud af deres arbejde med at skabe den rigtige dekoration til denne dag og lade blomsterne være en sidste personlig hilsen fra de pårørende til den afdøde. Du vil derfor også kunne få kyndig vejledning af din blomsterhandler, som ofte afsætter lidt tid til jeres snak, så I sammen sikrer, at valget kommer til at matche jeres eksakte ønsker.

   

  Hvilken form for blomsterdekoration?

  Blomsterhandleren vil også kunne guide dig i forhold til at vælge den rette dekoration. Der er nemlig rigtig mange muligheder, når det gælder formen. Den klassiske bårebuket er et smukt og sikkert valg. Du kan få bårebuketter i mange forskellige størrelser, og denne blomsterdekoration er derfor meget populær blandt både den nærmeste familie og venner. En lidt større model kan findes i en såkaldt båredekoration. Den er typisk lidt mere fyldig end en bårebuket og er tilsvarende en valgmulighed for alle pårørende.

   

  Traditionelle eller moderne blomster til begravelse

  Har I mere lyst til at vælge noget lidt mindre traditionelt, er der også flere muligheder for det. Blomsterbindere går ofte meget kreativt til værks, og vi anbefaler derfor altid, at I drøfter jeres ønsker, så I føler jer sikre på, at I får det, som I gerne vil have. Flere gange ser vi, at blomsterdekorationer er formet som enten hjerter eller kors. Disse dekorationer skiller sig ofte lidt ud fra de andre og kan sige noget særligt om netop den relation. Hjertet er for eksempel et sødt udtryk for kærlighed og en meget personlig måde at sige et sidste farvel.

  Et alternativ, der ligger mellem de traditionelle og særlige blomsterformer, er en krans. Her bindes blomster om en halmbøjle, hvilket kræver lidt ekstra arbejde. Derfor er en krans også typisk en smule dyrere end andre dekorationer. En krans bliver tit brugt af flere nære venner, der går sammen, eller måske en klub eller forening, som afdøde var medlem af.

   

  Et bånd med en personlig hilsen

  Når I føler jer sikre på at have valgt den rette form for blomsterdekoration, kan I overveje, om der skal medfølge et bånd. Der kan monteres et bånd i forskelige bredder og med det ønskede antal ender, som giver jer mulighed for at skrive en sidste hilsen. Båndet er en fin måde at udtrykke noget, som andre også kan læse. Her er det selvfølgelig vigtigt, at man tænker lidt over, hvad der skal stå på denne hilsen, og at det ikke virker stødende for nogen til ceremonien. Ofte er det formuleringer som ”Tak for alt” eller ”Elsket og savnet” og eventuelt jeres navne. For de fleste blomsterdekorationer og buketter gælder det, at der medfølger et kort, hvor man også kan skrive en hilsen og i hvert tilfælde navne på afsendere. På den måde får den nærmeste familie en god mulighed for at indsamle kortene og se, hvem der har sendt en hilsen og efterfølgende sige tak.

  Har I spørgsmål til blomster til begravelse eller bisættelse, er I altid velkomne til at kontakte os.

  Læs mere
  Line Helsted
  Jette Jensen
  Rannvá Jacobsen
  Thorbjörn Bache
  Minna Christensen
  Lillian Tuemose
  Bettina Lasada

   Bliv ringet op når det passer dig

   Udfyld felterne nedenfor og bliv kontaktet af en bedemand.

   placeholder
   clock-24_7
   Døgnåbent, så du kan ringe når det passer dig