ClickCease
Map pin Vælg lokation Dropdown
Fremragende

Døgnservice: +45 81 61 11 66

book

Ydelser

layers

Priser

chat

Chat med os

Find afdeling

Vælg den afdeling der giver mening for dig/jer

I nærheden

Dødsannoncer

Hvad er en dødsannonce og hvem laver den?

Hvad er en dødsannonce

Vi har alle oplevet tabet af en elsket, og det kan være en meget smertefuld oplevelse. Det er vigtigt at tage sig tid til at sørge og mindes de afdøde. Dødsannoncer er en måde at mindes de afdøde og give dem et sidste farvel. En dødsannonce er også en hjælp til at give besked om den afdødes bortgang til øvrige bekendte, ligesom man også lader omverdenen vide, hvor og hvornår begravelsen og/eller mindehøjtideligheden finder sted. Dødsannoncer kan også indrykkes efter begravelsen har fundet sted, hvis man ikke ønsker yderligere opmærksomhed herom.

Hvordan laver man en dødsannonce

Man kan lave en dødsannonce ved at kontakte en lokal avis og bede om at få hjælp til at skrive og offentliggøre den. Man kan også få sin bedemand til at hjælpe med at indrykke en dødsannonce, så man slipper for at tage sig at det praktiske i en tid, hvor man højst sandsynligt har andre ting at tænke på. Man kan også benytte en online service, som indrykker dødsannoncer. Her kan man vælge at få dødsannoncen vist online, eller i en eller flere aviser. En online dødsannonce forbliver online, og nogle online services fungerer også som en digital mindeside.

Hvad skal der stå i en dødsannonce

En dødsannonce bør som minimum indeholde navnet på afdøde. Typisk inkluderer man de vigtigste detaljer såsom navn, alder, dato for dødsfald samt tid og sted for afholdelse af begravelse. På den måde informerer man pårørende og bekendte om, at de er velkomne til at deltage i begravelsen og et eventuelt efterfølgende arrangement. I mange tilfælde tilføjer man også et par mindeord, en lille erindring eller en kort hyldest til afdøde. Slutteligt indsætter man navnene på de nærmeste pårørende, så læserne ved hvem der har stået for dødsannoncen. Man kan også vælge at få dødsannoncen dekoreret. Man kan få tilføjet et symbol som f.eks. et hjerte, en blomst eller en due, og man kan vælge at få dødsannoncen rammet ind. Man kan også vælge en helt simpel dødsannonce, hvor det er teksten der er i fokus. Dette afhænger meget af den enkeltes personlige præferencer. I nogle tilfælde indrykkes en dødsannonce først efter afholdelse af begravelsen, og man tilføjer således at begravelsen allerede har fundet sted. Dette gør man hvis man ikke ønsker yderligere opmærksomhed til begravelsen, eller hvis man ikke ønsker, at der kommer folk der ikke allerede har fået besked om dødsfaldet. Alternativt kan man undlade informationer om begravelsen, og blot tilføje at begravelsen finder sted i stilhed.

Hvad koster en dødsannonce

Prisen for en dødsannonce afhænger af flere forskellige ting. Prisen kommer i høj grad an på de pårørendes ønsker. Først og fremmest kommer det an på, hvor man ønsker at få dødsannoncen placeret. Man betaler typisk til den enkelte avis, så hvis man ønsker at indrykke en dødsannonce i flere medier, så vil prisen således blive højere. Benytter man sig af en online service, eller får man sin bedemand til at stå for at indrykke dødsannoncen, så vil man som oftest få en pakkepris, som dækker ét eller flere medier, samt online annoncering. Dette vil typisk være billigere end at kontakte de enkelte aviser en ad gangen. Størrelsen af selve dødsannoncen, mængden af tekst, billeder, symboler og rammer har også indflydelse på prisen. Jo større dødsannoncen er, des mere fylder den i avisen, og prisen vil således også være højere. De landsdækkende aviser har også højere priser end de mindre, lokale aviser.

Hvornår skal en dødsannonce indrykkes

En dødsannonce kan indrykkes både før og efter begravelsen har fundet sted. Dette afhænger af, om de pårørende ønsker opmærksomhed på begravelsen. Nogle foretrækker at afholde en begravelse i stilhed og giver direkte besked til dem de ønsker skal deltage. Andre ser dødsannoncen som en god mulighed for at give venner og bekendte besked om dødsfaldet, uden at skulle kontakte dem alle direkte. På den måde kan man også sikre sig, at man ikke glemmer nogen, eller at der eventuelt er nogle man ikke får kontaktet. Aviserne har typisk deadline for indrykning af en dødsannonce om formiddagen dagen inden man ønsker annoncen trykt. Man bør derfor kontakte avisen 1-2 dage inden man ønsker annoncen offentliggjort. Benytter man sig af en online service eller får man sin bedemand til at tage sig af dødsannoncen, så behøver man ikke spekulere på disse deadlines. En dødsannonce kan også fungere som en takkeannonce, hvor man takker for opmærksomheden ved et dødsfald eller en begravelse. Disse annoncer indrykkes først efter begravelsen har fundet sted.
Læs mere
Line Helsted
Stine Norman
Bettina Lasada
Thorbjörn Bache
Jette Jensen

    Bliv kontaktet

    Udfyld felterne nedenfor og vi kontakter dig.

    placeholder
    clock-24_7
    Døgnåbent, så du kan ringe når det passer dig