ClickCease
Map pin Vælg lokation Dropdown
Fremragende

Døgnservice: +45 81 61 11 66

book

Ydelser

layers

Priser

chat

Chat med os

Find afdeling

Vælg den afdeling der giver mening for dig/jer

I nærheden

svane-icon

Godafsked

Hvad skriver man på bånd til begravelse?

checkmark-white-circle-pink

Få op til kr. 11.800,- i tilskud

checkmark-white-circle-pink

Ring til os hele døgnet rundt

checkmark-white-circle-pink

Fast pris - Ingen overraskelser

checkmark-white-circle-pink

God kundevurdering

checkmark-white-circle-pink

Samlet over 100 års erfaring

Line Helsted
Stine Norman
Bettina Lasada
Thorbjörn Bache
Jette Jensen

  Book en tid med en bedemand

  Vælg et tidspunkt som passer dig bedst til et møde omkring dine behov.

  speech-bubble
  Personlig samtale såfremt du ønsker det
  church
  Koordinering med præst, kirke og graver

  Hvad skriver man på bånd til begravelse?

  Er en person, som står dig nært, gået bort? Og vil du gerne bestille en bårebuket eller en krans med bånd på til begravelsen? Så er det helt naturligt at komme i tvivl om, hvad der skal stå på båndet. For hvad skriver man på bånd til begravelse? Det er sikkert ikke noget, som du har prøvet mange gange før, og du vil jo nødigt komme til at skrive noget, som på nogen måde kan virke stødende eller respektløst.

   

  Hvornår er det kutyme at give en buket med bånd på?

  Først og fremmest vil vi gerne have på det rene, hvem der typisk giver buketter med bånd til en begravelse. Det er nemlig ikke alle og enhver, som gør det. Kender du kun afdøde eller de pårørende perifert, vil det virke mest naturligt, at du giver en almindelig buket uden bånd på.

  Bårebuketter eller kranse med bånd på, som bliver bestilt til begravelser eller bisættelser, er i langt de fleste tilfælde fra personer, der har haft et nært forhold til afdøde. Det er typisk de forskellige grene af familien eller kolleger gennem mange år, som vælger at få bragt en buket eller krans med bånd på til begravelsen. Men hvad skriver man på bånd til begravelse, hvis man har haft et nært forhold til den person, der er gået bort?

  Læs mere

  Inspiration til tekst på bånd til begravelse

  Det er meget forskelligt, hvad der bliver skrevet på de bånd, som er at finde til begravelser. Der er ikke noget opskrift på, hvad du bør få skrevet på dit bånd, men der er en række gængse vendinger, som du med fordel kan hente inspiration fra. Det vigtigste er at finde en formulering, som på inden måde kan virke stødende eller som mangel på respekt. Det er det sidste, som de pårørende har brug for i den svære tid, som de går igennem. Samtidig skal du finde på noget, som er personligt for både afdøde og dig selv.

  Nogle vælger kun at få skrevet deres navne eller relationer på båndet. Det kan eksempelvis være, at der på et bånd står skrevet: Fra dine børnebørn og oldebørn. Der kan kun stå en begrænset mængde tekst på et bånd, og du kan vælge mellem at få et eller flere bånd på din buket. På hvert bånd kan der som maksimum stå skrevet 40 tegn per linje, for at det kommer til at se harmonisk ud, og der kan være op til to linjer per bånd.

  Teksten på et bånd er gerne kort og præcis. Det er ikke her, at du skriver lange hilsener til de pårørende eller til den person, som er gået bort. Her får du en række af eksempler på gængse båndtekster til begravelser:

  • Hvil i fred
  • En sidste hilsen
  • Med venlig deltagelse
  • Elsket og savnet
  • Et kærligt farvel
  • Du vil altid være i vores hjerter
  • Tak for alt
  • Æret være dit minde
  • Tak for mange gode minder

   

  Sig det med ord og symboler

  ‘Hvad skal man skrive på bånd til begravelse?’ er et spørgsmål, som mange stiller blomsterdamen, når de ringer for at bestille en bårebuket, en krans eller et blomsterhjerte til en begravelse, som de skal med til. Damen fra den lokale blomsterbutik vil helt sikkert kunne komme med nogle ideer til, hvad du kan vælge at få skrevet på båndet til din buket, hvis hun er vant til at håndtere blomsterbestillinger til begravelser.

  Hvis du ønsker det, kan du også få trykt et symbol på dit bånd. Det kan eksempelvis være et hjerte eller et kort, som begge har en god signalværdi, når der er tale om en begravelse eller en bisættelse. Tænk over, hvad der føles naturligt for dig, og hvad der bedst signalerer den relation, som du havde til afdøde.

  Læs mere
  Line Helsted
  Stine Norman
  Bettina Lasada
  Thorbjörn Bache
  Jette Jensen

   Bliv ringet op når det passer dig

   Udfyld felterne nedenfor og bliv kontaktet af en bedemand.

   placeholder
   clock-24_7
   Døgnåbent, så du kan ringe når det passer dig