ClickCease
Map pin Vælg lokation Dropdown
Fremragende

Døgnservice: +45 81 61 11 66

book

Produkter

layers

Priser

chat

Chat med os

Find afdeling

Vælg den afdeling der giver mening for dig/jer

I nærheden

Hvad skriver man på en bårebuket

Hvad skriver man på en bårebuket?

En begravelse eller en bisættelse er en af de mest følsomme og sårbare situationer, vi som mennesker bliver udsat for her i livet. Der opstår mange forskellige tanker og spørgsmål inden i os. Nogle af dem er af helt lavpraktisk natur såsom, hvad man skriver på en bårebuket.

Vi ved, hvor kaotisk en tid det kan være, og derfor er det vores ønske at gøre nogle af de praktiske spørgsmål nemmere at finde svar på. I denne tekst vil vi fokusere på, hvad man som pårørende kan skrive på en bårebuket, uanset om det er til en nær ven, et tæt familiemedlem eller en god kollega.

Bårebuket regler

En bårebuket er, som der ligger i ordet, en buket, der skal ligge på båren eller, hvis der ikke er plads på båren, på gulvet foran og omkring båren. Den er bundet fladt og spidser til i enden, således den tager sig flottest muligt ud. Bårebuketter med bånd vil blive lagt så tæt på kisten, eller båren, som muligt.

En bårebuket er en smuk måde at tage den sidste afsked på. Mange vælger derfor også at skrive en hilsen på bårebuketten. Hilsenen vil stå på bårebukettens bånd, så den er synlig for alle.

Eksempler på, hvad man skriver på en bårebuket

Det kan være svært at vide, hvad der er passende at skrive på en bårebuket. Derfor har vi lavet en lille guide, så du er bedst muligt hjulpet i denne svære tid. Vi har samlet nogle gode eksempler på, hvad man skriver på en bårebuket, uanset om det er en nær relation eller for eksempel en god kollega.

Hvor godt kendte du vedkommende?

Hvad man skriver på en bårebuket er naturligvis helt individuelt og afhænger ofte af din relation til afdøde. Hvis det er en nær ven eller et tæt familiemedlem, vil mange ofte skrive en mere personlig hilsen på bårebuketten. I tilfælde, hvor afdøde for eksempel er en god kollega eller forretningsforbindelse, vil mange gå efter en mere klassisk hilsen.

Herunder er nogle eksempler på, hvad man skriver på en bårebuket, uanset om du ønsker en personlig eller en klassisk hilsen.

Personlige hilsener til bårebuketten

Hvis du kendte afdøde godt, kan det være meget passende at skrive noget personligt på bårebuketten. En personlig hilsen på bårebuketten kan være:

 • Et citat, som betød noget særligt for den afdøde
 • En sætning, som vedkommende selv plejede at sige
 • Den afdødes livsmotto
 • Et stykke tekst fra en sang, der havde betydning for vedkommende
 • Et litterært citat, der siger noget om den afdøde

Det vil typisk være meget nære venner og familie, der vælger en personlig tekst som disse til bårebuketten.

Klassiske hilsener til bårebuketten

Hvis du derimod er mere til de helt klassiske hilsener på bårebuketten, kan du overveje en af følgende tekster:

 • Tak for alt
 • Hvil i fred
 • Lad mindet leve
 • En sidste hilsen
 • Aldrig glemt, altid savnet
 • I hjertet gemt, aldrig glemt

Du kan naturligvis tilføje afdødes navn til alle hilsener, hvis du på den måde ønsker at gøre teksten til bårebuketten endnu mere personlig.

Rigtig mange mennesker vælger de klassiske tekster til bårebuketten, også hvis det er en meget nær relation, der er gået bort. Det kan skyldes, at vi som mennesker ofte finder trøst og tryghed i det velkendte.

Du kan også vedlægge et kort til bårebuketten

Hos de fleste blomsterhandlere er der begrænsning på, hvor meget man kan skrive på bårebuketten. Ofte ligger grænsen på 40 tegn per linje, og der er plads til to tekster per bånd. Det efterlader ikke megen plads til tekst. Derfor vælger nogle også at inkludere et lille kort til bårebuketten, hvor der er plads til mere tekst.

Lad os hjælpe dig

Et dødsfald, hvad enten det er i familien eller en god ven, er en hård tid for alle. Det kan være svært at overskue alle de opgaver, der følger med det at skulle forberede en begravelse. Det kan være en fordel at overlade nogle af opgaverne til en professionel bedemand, så du kan koncentrere dig om andre ting. Derfor kan du altid spørge os om råd og vejledning, ligesom vi også gerne hjælper dig med at forberede og afholde selve begravelsen. Vi kan stå for det hele eller blot for udvalgte punkter.

Læs mere
Line Helsted
Stine Norman
Bettina Lasada
Thorbjörn Bache
Jette Jensen

  Bliv kontaktet

  Udfyld felterne nedenfor og vi kontakter dig.

  placeholder
  clock-24_7
  Døgnåbent, så du kan ringe når det passer dig