ClickCease
Map pin Vælg lokation Dropdown
Fremragende

Døgnservice: +45 81 61 11 66

book

Ydelser

layers

Priser

chat

Chat med os

Find afdeling

Vælg den afdeling der giver mening for dig/jer

I nærheden

svane-icon

Godafsked

Hvad skriver man på kort til begravelse?

checkmark-white-circle-pink

Få op til kr. 11.800,- i tilskud

checkmark-white-circle-pink

Ring til os hele døgnet rundt

checkmark-white-circle-pink

Fast pris - Ingen overraskelser

checkmark-white-circle-pink

God kundevurdering

checkmark-white-circle-pink

Samlet over 100 års erfaring

Line Helsted
Jette Jensen
Rannvá Jacobsen
Thorbjörn Bache
Minna Christensen
Lillian Tuemose
Bettina Lasada

  Book en tid med en bedemand

  Vælg et tidspunkt som passer dig bedst til et møde omkring dine behov.

  speech-bubble
  Personlig samtale såfremt du ønsker det
  church
  Koordinering med præst, kirke og graver

  Hvad skriver man på kort til begravelse?

  Vil du gerne sende et kort til en begravelse, men er du i tvivl om, hvad du skal skrive på kortet? Så er du ikke alene. Det er helt almindeligt at være i tvivl om, hvordan du skal kommunikere med pårørende, der netop har mistet en, som står dem nært, og som de sørger over at have mistet. For hvad skriver man egentlig på et kort til en begravelse?

   

  Hvad er dit forhold til afdøde og de pårørende?

  Hvor godt du kender personen, der er gået bort, og personens familie, er afgørende for, hvad det vil være passende at skrive på et kort til en begravelse. Er det en person, som du kender perifert, vil det være fint med en kortfattet mere standardiseret hilsen, hvorimod det vil virke mere naturligt med en mere personlig og varm hilsen, hvis du har et nært forhold til afdøde eller de pårørende. Sidst men ikke mindst er det også afgørende, hvad der virker naturligt for dig.

   

  Er det en person, som du ikke har haft et nært forhold til?

  Sender du en blomst og et kort til en begravelse for at vise din medfølelse til en person eller en familie, som du kender meget lidt? Så er der ikke noget i vejen for at gå med en standardløsning eller alene skrive dit navn på kortet, som følger med den blomst, som du giver. Du behøver altså ikke skrive andet end dit navn, men kan lade blomsterne tale for sig.

  Føles det mere naturligt for dig at sende en lille hilsen med, selvom det ikke er nogle mennesker, som du kender så godt, kan du lade dig inspirere af følgende udtryk, som bliver anvendt hyppigt i forbindelse med begravelser eller bisættelse:

  • Hvil i fred
  • Et sidste farvel
  • Tak for alt
  • Mine tanker er med jer
  • En sidste hilsen
  • Med venlig deltagelse
  • Æret være dit minde
  • Med dyb medfølelse
  Læs mere

  Kender du afdøde eller de pårørende godt?

  Men hvad så hvis du har haft et nært forhold til afdøde eller de pårørende? Hvad skriver man så på kortet til begravelsen? Har du et nært forhold til enten personen, der er gået bort, eller de pårørende, som personen efterlader sig, vil det være rigtig fint med en mere personlig hilsen. Hvis det altså falder dig naturligt. Her kan du måske nemmere finde på noget at skrive, da du sikkert har mere på hjerte.

  Du kan med fordel skrive kort om en god oplevelse, som du har haft med afdøde, som du altid vil kunne huske, eller nogle egenskaber, som du satte stor pris på hos den person, der er gået bort. Sådanne hilsener vil varme meget hos de pårørende, der på den måde vil kunne mærke, at den, som de har mistet, har haft betydning for andre gennem livet.

  Har du svært ved at finde på noget at skrive, og falder det dig ikke så naturligt at skrive på en følelsesladet måde, kan du også sagtens gå med en af de mere standardiserede løsninger. Følgende vendinger bliver tit brugt til at skrive på kort til en begravelse:

  • Minderne lever
  • Tak for mange gode minder
  • Du vil altid være i vores hjerter
  • De kærligste tanker til jer
  • Modtag vores varme tanker til jer på denne svære dag
  • Jeg/vi vil aldrig glemme dig
  • Aldrig glemt, altid savnet
  • Æret være dit minde
  • Jeg vil altid bære dig i mit hjerte

   

  Kort til begravelse – sådan skal du aldrig gøre

  Når du skriver et kort til en begravelse, er der også nogle vendinger, som du gør klogt i at undgå. Det er eksempelvis blevet meget moderne at anvende et udtryk som RIP på eksempelvis de sociale medier. Det udtryk skal du undgå at tage med dig, når du overvejer, hvad du skal skrive i et kort til en begravelse. Det er en meget nem og alt for upersonlig måde at vise din medfølelse på, og skriver du til en fra den ældre generation, er det ikke engang sikkert, at de forstår, hvad udtrykket betyder (Rest In Peace).

  Det mere gammeldags udtryk ‘kondolerer’ hører sig heller ikke hjemme i et kort. Det kan du sagtens sige, når du hilser på de pårørende til begravelsen, men udtrykket hører heller ikke hjemme i et kort til begravelsen. Det kommer nemt til at virke meget distanceret og upersonligt, hvis det står skrevet i et kort. Siger du det, mens du giver et håndtryk, et knus eller sender et medfølende blik får det en anden og mere personlig klang.

  Læs mere
  Line Helsted
  Jette Jensen
  Rannvá Jacobsen
  Thorbjörn Bache
  Minna Christensen
  Lillian Tuemose
  Bettina Lasada

   Bliv ringet op når det passer dig

   Udfyld felterne nedenfor og bliv kontaktet af en bedemand.

   placeholder
   clock-24_7
   Døgnåbent, så du kan ringe når det passer dig