ClickCease
Map pin Vælg lokation Dropdown
Fremragende

Døgnservice: +45 81 61 11 66

book

Ydelser

layers

Priser

chat

Chat med os

Find afdeling

Vælg den afdeling der giver mening for dig/jer

I nærheden

svane-icon

Godafsked

Hvordan foregår en begravelse?

checkmark-white-circle-pink

Få op til kr. 11.800,- i tilskud

checkmark-white-circle-pink

Ring til os hele døgnet rundt

checkmark-white-circle-pink

Fast pris - Ingen overraskelser

checkmark-white-circle-pink

God kundevurdering

checkmark-white-circle-pink

Samlet over 100 års erfaring

Line Helsted
Jette Jensen
Rannvá Jacobsen
Thorbjörn Bache
Minna Christensen
Lillian Tuemose
Bettina Lasada

  Book en tid med en bedemand

  Vælg et tidspunkt som passer dig bedst til et møde omkring dine behov.

  speech-bubble
  Personlig samtale såfremt du ønsker det
  church
  Koordinering med præst, kirke og graver

  Hvordan foregår en begravelse?

  De fleste har hørt om og kender til begravelsen som fænomen. Men det er nok alligevel de færreste, der reelt set ved til fulde, hvad det egentlig dækker over fra start til slut. For hvordan foregår en begravelse egentlig? Dette spørgsmål stiller man sjældent sig selv eller sine nærmeste i hverdagen, da døden og den deraf følgende afskedsceremoni ikke er noget, vi dagligt tænker på eller snakker om – og godt det samme.

  Ikke desto mindre kan det være en god idé at kende og have viden om processen samt omstændighederne omkring begravelsen. Særligt hvis du står i den situation, at du lige har mistet et kært familiemedlem eller en nær person.

  Hos Godafsked er vi specialister i alle tænkelige afskedsceremonier, og vi har stor erfaring med begravelsesprocessen. Derfor giver vi dig nedenfor en udførlig gennemgang af de vigtigste forhold ved begravelsen, så du og din familie er klædt godt på til at få taget afsked med afdøde.

  Læs mere

  Begravelsesprocessen starter med bedemandssamtalen – om dine og familiens behov

  Der findes som sådan ikke et endegyldigt facit på, hvordan en begravelse foregår. Der er ikke to begravelser, der er identiske, og det er individuelt fra familie til familie, hvordan man ønsker, at forløbet såvel som selve afskedsceremonien skal se ud.

  Dog findes der nogle standardprocedurer, du som pårørende bør kende til og kan tage udgangspunkt i, når du selv skal sammensætte begravelsen. Når man hører ordet ”begravelse”, tænker de fleste formodentlig på det kirkelige ritual, som mange vælger. Men faktisk starter hele begravelsesprocessen på sin vis allerede med den samtale, som du og familien har med bedemanden, når dødsfaldet indtræffer. Her planlægger I sammen hele forløbet og skræddersyer ceremonien efter jeres behov.

  Det er forskelligt fra forretning til forretning, om bedemanden kommer til dig, eller om du skal opsøge bedemanden. Hos Godafsked har vi gjort det nemt og bekvemt for dig som pårørende, da vores bedemand kommer på hjemmebesøg, så du og familien er i vante og trygge rammer i forbindelse med den svære samtale.

  Læs mere

  Begravelsesceremoniens forløb – fra kirkerummet eller kapellet til graven

  Mange har svært ved at skelne mellem begravelse og bisættelse, og selvom det er nuanceforskelle, der adskiller de to afskedsceremonier, er forskellene væsentlige. Ved en bisættelse afrundes afskedsceremonien med at køre kisten med afdøde til afbrænding i et krematorium. En traditionel begravelse ender med, at kisten bliver sænket ned i en grav på kirkegården.

  Men lad os tage et skridt tilbage og starte fra begyndelsen. En begravelse indledes typisk i kirkerummet med et kirkeligt ritual. Her er kisten med afdøde i forvejen blevet placeret i kirken af bedemanden, og ceremonien udfyldes som regel af salmesang og ord fra henholdsvis præsten og/eller pårørende. Efter kirkeritualet bærer de pårørende kisten ud til det udvalgte gravsted på kirkegården ledsaget af præsten, hvorefter kisten nedsænkes i jorden. Dette efterfølges af jordpåkastelse af tre omgange akkompagneret af en bøn fra præsten. Dermed er ceremonien slut, og graven tildækkes efterfølgende af kirkepersonalet.

  Skulle afdøde ikke være medlem af folkekirken, foretages der typisk en såkaldt borgerlig begravelse, hvor ceremonien afholdes i kapellet. Ønsker du information om, hvad en begravelse koster, kan du finde en liste over vores favorable pakker lige her. Der er en begravelsesløsning for enhver type pengepung.

  Se priser på henholdsvis begravelse og bisættelse.

  Læs mere
  Line Helsted
  Jette Jensen
  Rannvá Jacobsen
  Thorbjörn Bache
  Minna Christensen
  Lillian Tuemose
  Bettina Lasada

   Bliv ringet op når det passer dig

   Udfyld felterne nedenfor og bliv kontaktet af en bedemand.

   placeholder
   clock-24_7
   Døgnåbent, så du kan ringe når det passer dig