ClickCease
Map pin Vælg lokation Dropdown
Fremragende

Døgnservice: +45 81 61 11 66

book

Ydelser

layers

Priser

chat

Chat med os

Find afdeling

Vælg den afdeling der giver mening for dig/jer

I nærheden

svane-icon

Godafsked

Salmer begravelse – Ikke religiøs

checkmark-white-circle-pink

Få op til kr. 11.800,- i tilskud

checkmark-white-circle-pink

Ring til os hele døgnet rundt

checkmark-white-circle-pink

Fast pris - Ingen overraskelser

checkmark-white-circle-pink

God kundevurdering

checkmark-white-circle-pink

Samlet over 100 års erfaring

Line Helsted
Jette Jensen
Rannvá Jacobsen
Thorbjörn Bache
Minna Christensen
Lillian Tuemose
Bettina Lasada

  Book en tid med en bedemand

  Vælg et tidspunkt som passer dig bedst til et møde omkring dine behov.

  speech-bubble
  Personlig samtale såfremt du ønsker det
  church
  Koordinering med præst, kirke og graver

  Salmer begravelse – Ikke religiøs

  De helt rigtige salmer til en borgerlig begravelse

  Et dødsfald er ofte en livsomvæltende oplevelse, hvor sorgen fortæller os, at livet, som vi kendte det, er forbi. Så er det godt at huske på, at sorgen er et udtryk for, hvor meget glæde der har været over de øjeblikke man har haft sammen med personen, der er afgået ved døden.

  Kingos berømte salme ”Sorrig og glæde de vandrer til hobe” fortæller netop på en meget smuk måde, hvordan det er et vilkår for vores liv, at glæden og sorgen følges ad.

   

  Hvilke salmer kan man vælge?

  Holder man en traditionel begravelse eller bisættelse, vil salmevalget som regel udspringe af den danske salmebog. I kan dog ønske andre sange også, men det endelige valg skal altid godkendes af præsten forud for ceremonien.

  Hvis afdøde ikke er medlem af folkekirken, eller hvis I ønsker en anden type ceremoni end den klassiske bisættelse eller begravelse, kan I derimod frit vælge et musikstykke eller nogle sange, som sætter den stemning, I ønsker.

  I så fald er der jo uanede muligheder, og I kan lade jer inspirere af netop den musik, som afdøde holdt af – eller I kan vælge sange, der udtrykker det, I gerne vil sige til personen. Det er dog ikke altid et let valg at skulle foretage. Ceremonien er en vigtig dag, og som pårørende vil man derfor gerne være helt sikker på at skabe den rette stemning. Nogle gange vil afdøde have noteret sine ønsker til afskedsceremoni og måske sange i ’Min sidste vilje’. Andre gange kan man hente hjælp hos en bedemand. I Godafsked har vores bedemænd mange års erfaring med både traditionelle begravelser, bisættelser og ceremonier af ikke religiøs karakter. Vi har derfor et indgående kendskab til alt, hvad der skal til for at skabe en smuk og personlig afsked for den person, I har mistet.

   

  Samler til begravelse giver et personligt præg

  Salmer og sange er en rigtig god mulighed for at sætte et personligt præg på ceremonien – hvad enten du er religiøs eller ej. Salmevalget behøver nemlig ikke nødvendigvis kun inkludere de traditionelle samler fra salmebogen. Hvis I har en særlig salme, sang eller musikstykke, som fortæller noget om afdøde, kan vi også hjælpe med at arrangere det.

  Faktisk bliver det mere og mere almindeligt at inkludere salmer og sange, som ligger ud over, hvad vi er vant til at høre i en kirke. I England har man længe sunget eller afspillet kendte popsange fra blandt andet Beatles og Robbie Williams i ceremonierne, og nu har samme tendens også ramt Danmark. En sang som ’Om lidt bliver her stille’ af Gasolin er et godt eksempel på en melodi, der efterhånden bliver brugt meget ofte til både traditionelle og ikke-religiøse ceremonier.

  Læs mere

  Sæt ord på dine følelser

  Musik er følelser. Så enkelt kan det siges. Salmer og sange er derfor ikke uden grund en meget central del af ceremonien ved både bisættelser eller begravelser. Musikken kan både opføres acapella, med musikere eller afspilles på et anlæg. Salmer, sange eller musikstykker er en god måde at hylde mennesket på, samtidig med at det kan få både smilet og tårerne til at følges ad.

  Det kan være, I ønsker at afspille en sang, som I havde tilfælles med afdøde, eller en sang, som beskriver nogle særlige karakteristika ved personen. Sange og salmer kan på den måde give en helt anden vej ind til den person, som I skal mindes og hylde på netop denne dag.

   

  Få hjælp af vores empatiske og professionelle bedemænd

  Har du spørgsmål til valg af samler eller andet omkring en begravelse af ikke religiøs karakter, sidder vi klar til at hjælpe dig. Vi ved, hvor svært det er at miste en person, man elsker, og vi vil gøre vores ypperste for at hjælpe dig bedst muligt gennem denne tid.

  Vores bedemænd kender om nogen alle de opgaver, som opstår i forbindelse med et dødsfald. Du kan derfor let overlade alt ansvaret for det praktiske til os, så du kan få ro til at sørge og være sammen med de nærmeste omkring dig. Vi kan enten tage os af det hele, eller du kan selv udvælge de opgaver, som du har lyst til at være med i – for eksempel blomsterdekoration og valg af salmer til begravelsen.

   

  Få den nødvendige tryghed i en svær tid

  Hos vores bedemænd kan du også få hjælp og rådgivning i forhold til procedurerne i en ikke religiøs begravelse. Ofte vil det for eksempel være en god idé at udvælge en person, som står for ceremonien, altså tilsvarende præsten i en traditionel begravelse. Det kan være enten én af jer, der stod afdøde nær, eller det kan være vores bedemand, som er både uvildig og erfaren i denne rolle.

  Med assistance fra vores bedemand kan I være helt sikre på, at I kommer omkring de ting, som I gerne vil have med i ceremonien. En ikke religiøs begravelse giver jer andre muligheder, og det kan eksempelvis være, at I gerne vil vise en video, læse et digt op eller noget andet. Et andet vigtigt aspekt, som en bedemand kan være behjælpelig med, er valget af gravsted. Kirkegårde er også åbne for personer, der ikke er medlem af folkekirken, og der findes et par andre steder, hvor begravelser også er tilladt.

   

  Spørg os om salmer til begravelse – og alt andet

  Har du brug for hjælp og sparring til at arrangere en smuk begravelse, kan du kontakte os døgnet rundt. Vi sidder klar til at lytte til dig og sørge for, at alt sker efter jeres ønsker.

  Ring til os på telefon 81 61 11 66

  Læs mere
  Line Helsted
  Jette Jensen
  Rannvá Jacobsen
  Thorbjörn Bache
  Minna Christensen
  Lillian Tuemose
  Bettina Lasada

   Bliv ringet op når det passer dig

   Udfyld felterne nedenfor og bliv kontaktet af en bedemand.

   placeholder
   clock-24_7
   Døgnåbent, så du kan ringe når det passer dig