ClickCease
Map pin Vælg lokation Dropdown
Fremragende

Døgnservice: +45 81 61 11 66

book

Produkter

layers

Priser

chat

Chat med os

Find afdeling

Vælg den afdeling der giver mening for dig/jer

I nærheden

svane-icon

Godafsked

Sange til begravelse

checkmark-white-circle-pink

Få op til kr. 11.800,- i tilskud

checkmark-white-circle-pink

Ring til os hele døgnet rundt

checkmark-white-circle-pink

Fast pris - Ingen overraskelser

checkmark-white-circle-pink

God kundevurdering

checkmark-white-circle-pink

Samlet over 100 års erfaring

Line Helsted
Stine Norman
Bettina Lasada
Thorbjörn Bache
Jette Jensen

  Book en tid med en bedemand

  Vælg et tidspunkt som passer dig bedst til et møde omkring dine behov.

  speech-bubble
  Personlig samtale såfremt du ønsker det
  church
  Koordinering med præst, kirke og graver

  Salmer til begravelse

  Vi tager hånd om alt det praktiske i den svære tid – også det sidste farvel.

  Hos Godafsked hjælper vi dig med at få sagt ordentligt farvel, når nogen tæt på dig er gået bort. Der er mange ting at forholde sig til i den svære tid: Hvilken kiste skal afdøde lægges i? Hvordan skal du vælge sange / samler til begravelsen? Hvornår skal bisættelsen finde sted? Alt det og meget mere sidder vi klar til at hjælpe dig med. Vi vil gøre vores bedste til at hjælpe dig godt igennem den svære tid og få arrangeret en mindeværdig og smuk begravelse.

   

  Hvem vælger sange til begravelsen?

  Du er som pårørende med til at vælge hvilke salmer, der skal synges til begravelsen. Det er en oplagt måde at give begravelsen et personligt præg på, og de sange, der bliver sunget til begravelsen, vil for altid sende dine tanker tilbage til den dag, hvor du sagde det sidste farvel.

  Skal begravelsen foregå i en kirke, vil du typisk drøfte sangvalget med den præst, som skal bistå begravelsen. Du vil typisk blive bedt om at vælge tre sange til selve ceremonien i kirken, og derudover vil præsten måske spørge dig, om du vil vælge en sang, der kan spilles, inden højtideligheden starter, og endnu en sang, der kan spilles, når familien bærer kisten ud af kirken.

  Læs mere

  Hvilke begravelsessange kan du vælge mellem?

  Der er ikke nogen decideret liste over sange, som du kan vælge imellem, når du skal have arrangeret det sidste farvel til en, som du står nært. Der er en stribe af traditionelle sange, der ofte bliver sunget til begravelser, og det er din og præstens opgave sammen at finde frem til hvilke sange, der skal synges til begravelsen.

  Det er i princippet præsten, der har den afgørende stemme, når det kommer til sangene til begravelsen, men du vil til hver en tid blive taget med på råd. De fleste præster vil foreslå salmer fra salmebogen, men langt de fleste vil også være åbne for andre alternativer, hvis der eksempelvis har været en anden sang, som har betydet meget for afdøde.

   

  Vælg sange til begravelsen, som betyder noget for afdøde

  Noget af det første, som du vil blive spurgt om, når du skal være med til at vælge sange til begravelsen, er, hvorvidt du kender til en eller flere salmer, som har haft stor betydning for afdøde. Holder personen, som du har mistet, meget af en særlig salme, vil det være en smuk tanke at lade deltagerne synge den til begravelsen.

  Er der på samme vis en salme, som har særlig betydning for dig, der står afdøde nær, vil det også være oplagt at tage den i betragtning, når du sammen med præsten vælger sange til begravelsen.

  Læs mere

  Traditionelle salmer og sange til begravelse

  Salmebogen vrimler med smukke salmer, og særligt en række af dem bliver hyppigt anvendt, når der finder begravelse sted i kirken. Nedenfor finder du en række gode bud på smukke velkendte salmer, som typisk bliver sunget, når familien og bekendte møder op i kirken for at sige et sidste farvel til personen, som du har mistet:

  • Dejlig er jorden
  • Hil dig, frelser og forsoner
  • Nu falmer skoven trindt om land
  • Se, nu stiger solen af havets skød
  • Altid frejdig når du går
  • Op, al den ting, som Gud har gjort
  • Her vil ties, her vil bies
  • Den signede dag med fryd vi ser
  • I Østen stiger solen op
  • Sorrig og glæde
  • En rose så jeg skyde
  • Befal du dine veje

   

  Moderne sange til begravelse

  Mange præster er også åbne for at synge andre mere moderne sange til begravelsen, og det bliver mere og mere almindeligt, at der ikke alene bliver sunget salmer til begravelser eller bisættelser. Det er nemlig ikke alle præster, der mener, at der kun må synges salmer i kirken.

  En sang som ‘Om lidt bliver her stille’ bliver eksempelvis hyppigt sunget til begravelser, og har du en anden sang, som du ved, at afdøde holdt meget af, står det dig også frit for at foreslå den til præsten. Så kan han eller hun vurdere, om det vil være passende.

  Er der tale om en borgerlig begravelse eller bisættelse, hvor der ikke skal medvirke en præst, kan du i højere grad selv vælge sange til begravelsen. Her er der ikke en præst, som har vetoret i forhold til, hvad der skal synges under ceremonien.

  Læs mere

  Har afdøde skrevet sine ønsker til begravelsen ned?

  Har den person, som du har mistet, allerede nået at nedfælde sine ønsker til sin begravelse? Så kan du meget vel være så heldig, at personen også har skrevet nogle salmer eller sange ned, som vil betyde meget at få med til begravelsen. I så fald er det vigtigt, at du sørger for, at sangene for så vidt muligt kommer med.

  Har afdøde ikke skrevet nogle sange ned, er det op til dig at vælge salmer sammen med præsten. Kender du ikke til afdødes præferencer, når det kommer til sange, kan du tage udgangspunkt i hvilke sange, som du selv holder af, og hvilke sange, som præsten vurderer, egner sig til at synge til en begravelse.

  Det kan også være, at du har dejlige minder fra særlige højtider sammen med personen, som du har mistet. Holdt personen meget af julen, kan du for eksempel foreslå en julesang, som I altid har nydt at synge sammen juleaften.

   

  Lad os stå for de praktiske sager

  At vælge sange til begravelsen er blot en ud af mange ting, som skal ordnes, når du mister en, som står dig nært. Det kan være svært at overskue alle de praktiske ting, når sorgen sætter ind, og det er derfor, at vi er sat til verden. Vi fjerner alle de praktiske ting fra dine skuldre, så du kan fokusere på at tage vare på dig selv og dine kære i denne svære tid.

  Med vores hjælp kan du give afdøde en mindeværdig afsked, og vi hjælper gerne med alt fra koordinering med præst og graver til bestilling af kiste og blomster til begravelsen. Vores bedemandsforretning er landsdækkende, og vi kører også gerne hjem til dig, når du har brug for vores hjælp.

  Vi står til rådighed døgnet rundt, og du kan altid få fat i os på telefon 81 61 11 66. Du har også mulighed for at sende os en mail på info@godafsked.dk. Så vil vi vende tilbage til dig inden for kort tid.

  Læs mere
  Line Helsted
  Stine Norman
  Bettina Lasada
  Thorbjörn Bache
  Jette Jensen

   Bliv ringet op når det passer dig

   Udfyld felterne nedenfor og bliv kontaktet af en bedemand.

   placeholder
   clock-24_7
   Døgnåbent, så du kan ringe når det passer dig