ClickCease
Map pin Vælg lokation Dropdown
Fremragende

Døgnservice: +45 81 61 11 66

book

Ydelser

layers

Priser

chat

Chat med os

Find afdeling

Vælg den afdeling der giver mening for dig/jer

I nærheden

svane-icon

Godafsked

Hvad har man på til begravelse

checkmark-white-circle-pink

Få op til kr. 11.800,- i tilskud

checkmark-white-circle-pink

Ring til os hele døgnet rundt

checkmark-white-circle-pink

Fast pris - Ingen overraskelser

checkmark-white-circle-pink

God kundevurdering

checkmark-white-circle-pink

Samlet over 100 års erfaring

Line Helsted
Jette Jensen
Rannvá Jacobsen
Thorbjörn Bache
Minna Christensen
Lillian Tuemose
Bettina Lasada

  Book en tid med en bedemand

  Vælg et tidspunkt som passer dig bedst til et møde omkring dine behov.

  speech-bubble
  Personlig samtale såfremt du ønsker det
  church
  Koordinering med præst, kirke og graver

  Hvad har man på til begravelse

  Begravelser og dødsfald er en helt naturlig del af livet, og hvad end vi har lyst til at forholde os til det eller ej, så skal vi alle herfra en dag. Måske har du været med til en række af begravelser, eller måske har du aldrig prøvet det før.

  Hvis du står over for at skulle til en begravelse for første gang, tænker du sikkert meget over, hvordan du skal bære dig ad på dagen. Hvad har man på til en begravelse? Og hvad siger man til de pårørende, der er dybt berørte af situationen?

   

  Uskrevne regler til en begravelse

  Uanset om det er din første gang eller ej, er der en række af mere eller mindre uskrevne regler, som det er en god ide at være opmærksom på, når du skal deltage i en begravelse. Det gælder både i forhold til, hvilket tøj du tager på, og hvordan du opfører dig respektfuldt og indfølende til en begravelse.

  Som bedemænd har vi været med til rigtig mange begravelser, og vi har derfor en klar opfattelse af, hvordan folk i dag gebærder sig, når flaget er på halvt i kirken, og der finder en begravelse eller bisættelse sted.

   

  Hvilket tøj skal du tage på til en begravelse?

  I gamle dage tog langt de fleste sort tøj på, når de skulle til en begravelse. Det har skubbet sig lidt i dag, hvor der dog stadig er mange mænd, der tropper op i sort jakkesæt, og kvinder, der også tager sort tøj på. I dag er det dog lige så normalt at møde op iklædt tøj i andre farver end sort. Det er meget almindeligt at møde op i mørkt eller afdæmpet tøj, og i det hele taget tænke over ikke at trække i festtøj med alverdens sprudlende farver.

  Du må i princippet selv bestemme hvilket tøj, som du tager på, men det er god stil at tænke over ikke at trække i en spraglet festkjole med alverdens farver. Det er og bliver ikke en festdag, når du skal til en begravelse, og tager du noget mørkt eller afdæmpet tøj på, er du sikker på ikke at komme til at træde nogen over tæerne.

  Lige så vel som det er en god ide at tænke over farverne på dit tøj, er det også en god ide at tænke over at være tækkeligt klædt. Den sorte korte eller en nedringet kjole er ikke passende for et arrangement, der foregår i en kirke, og du kan derfor sagtens finde andet i dit tøjskab, som er et bedre valg til en begravelse.

  Læs mere

  Undgå at tiltrække dig alt for meget opmærksomhed

  Generelt set er en begravelse en afdæmpet og sentimental begivenhed. Af respekt for afdøde, men også de nærmest pårørende, som sørger og er kede af det, er det en god ide at have fokus på ikke at tiltrække alt for meget opmærksomhed. Det gælder både i forhold til det tøj, som du vælger at tage på, men også i forhold til at tale dæmpet og i det hele taget opføre dig på en respektfuld måde.

  En begravelse er det sidste farvel til et menneske, og det er det, der bør være fokus på. Derfor er det god kutyme at gemme alt den private snak væk, mens du befinder dig i kirken, og i det hele taget bare holde dig i ro og lade tankerne flyve hen til den person, som er gået bort. Det er jo netop det, som en begravelse er til for, og det er også det, som de pårørende har brug for.

   

  Tag gerne blomster med

  Når du skal til en begravelse, er det altid en god ide at tage blomster med. Er du tæt på afdøde, vil det være naturligt med en buket eller dekoration til kisten, og ellers er det rigtig fint at få bundet en buket, der kan blive lagt på gulvet i kirken eller ved kisten i kapellet. Blomsterne er en måde at vise hensyn til de pårørende på, og det hører sig ligesom bare til, når du skal til begravelse. Og hvad er flottere end et gravsted fyldt med smukke, farverige blomster, som de pårørende kan besøge sammen og mindes afdøde?

  Læs: Blomster til begravelse

  Læs mere
  Line Helsted
  Jette Jensen
  Rannvá Jacobsen
  Thorbjörn Bache
  Minna Christensen
  Lillian Tuemose
  Bettina Lasada

   Bliv ringet op når det passer dig

   Udfyld felterne nedenfor og bliv kontaktet af en bedemand.

   placeholder
   clock-24_7
   Døgnåbent, så du kan ringe når det passer dig